18/03 STELLAN SUPERIEUR TIJDENS A-RANGLIJST IN WEERT

Tijdens het tweede A-ranglijst toernooi dit seizoen in Weert heeft Stellan zijn favorietenrol opnieuw waargemaakt. In de cadetten finale wist hij de talentvolle Roel Bogie met 3-1 te verslaan (7-11, 11-5, 11-5, 11-6). De nummer een van Nederland kwam ondanks een stroeve start geen moment in gevaar. De overwinning kwam dan ook op het juiste moment. Bovendien liet hij zien dat hij ook met druk kan omgaan. Met het naderend NK, eind april, breekt er weer een periode aan dat er geoogst moet worden. Stellan heeft zijn seizoen immers helemaal afgestemd op een tweede deelname aan de Europese jeugdkampioenschappen die komende zomer plaatsvinden in Tsjechie. En dus moeten er nu nationale topprestaties neer worden gezet. In Weert heeft Stellan laten zien wie de sterkste cadet van Nederland is. Hopenlijk kan hij dit ook laten zien in Arnhen tijdens de NK.

De tweede deelnemer van onze club was Merijn. Hij begon en eindigde in mineur. Tussendoor liet Merijn een paar mooie wedstrijden zien. Hij eindigde op een verdienstelijke achtste plaats. Wanneer Merijn iets meer wil investeren in voorbereiding en tactisch vernuft valt er nog genoeg winst te boeken de komende jaren.

Kevin was onze derde speler die actief was in Weert. Samen met coach Thomas was niets aan het toeval over gelaten. Een dag eerder reisde het tweetal met vader Jacob al af richting Limburg om de punjes op de i te zetten. Er werd ontspannen naar de zondag toegeleefd. Dit resulteerde in een keurige dertiende plaats. Kevin speelde een stabiel toernooi. Zo kennen we hem weer. Omdat hij volgend seizoen nog junior is, valt er nog het een en ander te verwachten.


 terug