READY LEEUWARDEN NET TE STERK VOOR ONS

In de promotiepoule van de Noordelijke eerste divisie heeft ons eerste seniorenteam nipt met 6-4 verloren in Leeuwarden, van ttv Ready. Onze mannen Huub Smid, David Dijkhoff en Johan Vogelzang wonnen elk één enkelspel en Huub en David wonnen het dubbelspel versus vader en zoon Harry en Frans van den Berg.


In hun enkelspelen verloren Huub en David van eerder genoemde Leeuwarders. Zij wonnen elk van Geert van der Donk. Johan Vogelzang, van stal gehaald vanwege de polsblessure van Merijn, verloor in een taai verdedigersduel van genoemde Geert in vijf games. Johan kwam, in zijn eerste competitieduel dit seizoen en zonder training van dit niveau, laat op stoom. Hij won zijn slotduel van de middag in vijf games van Harry van den Berg en kon gelukkig toch nog een puntje aan het teamresultaat toevoegen.

De 16-jarige David had bijna Harry van den Berg verschalkt, maar kwam nipt in de vijfde game nog routine/vastheid/rust tekort om ook in die game de juiste keuzes te maken tegen zijn tactische opponent. Wat niet betekent dat hij niet goed stond te spelen, dat juist weer wel.

Tegen Frans van den Berg was niemand opgewassen, deze voormalig eerste divisiespeler is weer helemaal back in business, hij versloeg ons allemaal met 3-0 in games.

Grappige details van deze wedstrijd: vijf 'lefties' oftewel linkshanders! Johan was de enige rechtshander. In de rest van de maatschappij is het percentage links- en rechtshanders andersom. Oh ja, nog bijna vergeten, dit was dé Friese derby, tussen de twee hoogste spelende Friese teams van dit moment. Ready staat nu tweede, Appelscha derde, koploper Assen won met 9-1 van GTTC en wordt onbedreigd kampioen.

Nog een leuk detail: terwijl Huub met de auto naar Leeuwarden reed, kwam Johan op zijn autoped met sporttas op het stuur naar de zaal en David? Die liep naar de zaal want het was maar drie straten verderop. We wensen Merijn uiteraard een spoedig herstel en tot de volgende keer.

Johan


 terug