GERMAN OPEN 2014

Zondag morgen moest ik om 5 uur uit bed. Snel eten en richting de carpoolplaats in Haren. Thomas en Merijn kwamen later en daarom mocht ik nog even in de auto van mijn vader rijden.

Toen Thomas en Merijn er waren gingen we richten Maagdenburg. Eenmaal in Maagdenburg gingen we meteen de wedstrijd bekijken. De vrouwen begonnen als eerste te spelen. Een aanvaller tegen een verdediger, daarna een penhouder tegen verdediger. Bij de heren speelde Steffen Mengel tegen Jun Muzitani, het werd 0-4. Steffen Mengel was de held van de dag ervoor, door 1 van de favorieten Wan Hao te verslaan. Daarna speelde Apolonia tegen Ovtcharov het werd 3-4 in de laatste game 9-11.

De sfeer was goed. De mascote zette de wave in. In de pauze gingen bij de krampjes van alle merken kijken ik kocht een butterfly shirt van Duitsland. En ik heb weer boekjes over tafeltennis spullen. Daarna gingen we Maagdenburg in op zoek naar een pinautomaat, Thomas wilde een nieuw trainenspak kopen maar die vonden we helaas niet. Daarna keken we naar de dubbel finale dames. Polen tegen Japan. Japan won met een deelnemer van nog maar 13 jaar en bij de Polen deed een gehandicapte vrouw mee met een stompje. Maar ze kon er goed mee opslaan. Maar op internet zag ik later een fimpje waar de Japanse te horen kregen wat voor geldbedrag ze gewonnen hadden. Vet veel geld en ze waren erg blij.

De finale heren Muzitani tegen Ovtcharov was spannend en mooi om te zien. Wij waren denk ik de enige 3 die voor Muzitani waren. Het werd een 7 setter. Daarna zijn we naar huis gegaan, de dames enkel finale en heren dubbel hebben we niet meer gezien. Op de terugweg reden we soms 180 en gingen we langs de Burgerking. Ik nam KIP. Na een leuke onvergetelijke dag stond mijn vader, Merijn en mij op te wachten. Thomas nogmaal bedankt voor de geweldige dag.
 
Jim

ps Als je goed kijkt zie je ons op de foto.


 terug