08-02-2014 SENIOREN TWEE BOEKT MOOIE 6-4 OVERWINNING

De tafeltennissers van het tweede seniorenteam hebben vrijdagavond een 6-4 overwinning geboekt op Oldambt 2. Het lijkt nu al een spannende competitie te gaan worden in de Noordelijke tweede divisie, waarin iedereen van iedereen kan winnen, omdat promovendus Delta Impuls uit Heerenveen verrassend De Treffers uit Klazienaveen versloeg met 6-4.

Merijn Smid sloeg de meeste punten binnen aan Appelschaster zijde. De 15-jarige had daar tweemaal een spannende vijfsetter voor nodig, maar bleef daarbij zowel tegen Edwin van der Wal (13-11) als tegen Mark Scheeres (11-9) mentaal en technisch sterk overeind.

Het dubbelspel met verdediger Johan Vogelzang (42) ging uiterst nipt verloren, met 11-8 in de vijfde game hadden zij net het nakijken. In zijn enkelspelen won Johan van Mark Scheeres met 3-0, van Thijs Takens met 3-1 en in zijn slotduel trof hij een Edwin van der Wal die aanvallend erg sterk op dreef was en in vier games had Johan het nakijken.

Verdediger Nico Gorter (17) leek een zeer lastige avond te krijgen toen hij met 3-0 verloor van Van der Wal, maar de jonge Appelschaster herstelde en herpakte zich uitstekend. Zijn duel met Mark Scheeres leverde prachtige forehand overspinrallies op tussen beide linkshanders, prachtig om te zien. Ook het duel was spannend, waarin Nico pas in de vijfde game moest capituleren tegen zijn ervaren tegenstander.

In zijn slotduel zat Nico er goed in, er bovenop, er goed bij, al verloor hij nog wel de eerste game met 7-11 van Thijs Takens. Met 11-7, 11-5 en 11-9 greep de hardwerkende gefocust verdedigende en aanvallende Nico zijn verdiende punt van de avond


 terug