HOE ONZE SUPPORTERS EEN MOOIE DAG BELEEFDEN IN ALMERE

De familie Vochteloo heeft een prachtig verslag aangeleverd over hoe het was zaterdag aanwezig te zijn bij de kwartfinale van de jeugdmeerkampen in Almere. Lees en geniet :-)

Het is 8 uur zaterdagmorgen. De auto word gestart, gauw alle spullen erin want om 8.15 uur worden we opgehaald door de tafeltennis familie Berenschot. Behalve Jim en Djosh zit ook Siert op de achterbank, in de hoop dat er nog een plaatsje vrijkomt in Almere. Hij staat als reserve voor deze dag.

Via Appelscha gaan we om Huub en Merijn op te pikken. De inmiddels bekende weg via Wolvega en Heerenveen tot we op de A7 belanden. Na nog geen 2 minuten worden we ingehaald, SG-SJ-88. Het blauwe autootje tuft ons vrolijk voorbij met daarin Shuohan, haar moeder en de bestuurder Thomas.

Even kunnen we het bijhouden maar even voor Lelystad is de Peugeot definitief uit het zicht verdwenen. Aangekomen in Almere worden we hartelijk begroet door de 'wegpiraat' en wordt de heenreis nog even doorgenomen. De spelers vinden hun weg in de breedtesporthal om alvast wat in te slaan. Siert als insla buddy en daar blijft het voor hem vandaag helaas bij.

Om stipt 11 uur wordt het toernooi geopend met vooraf gaande een minuut stilte voor de overleden Nelson Mandela. Indrukwekkend zo'n stille zaal. Dan barst het geweld los. De groepen zijn ingedeeld en iedereen zoekt zijn/haar tafel op.

Djosh is vandaag in uitstekende vorm. Op zijn beroemde 70% slaat hij de eerste drie tegenstanders van de tafel. Wat hem nog rest is dan de partij tegen Dennis Hu.
Djosh verliest de wedstrijd maar weet toch de nodige punten te pakken met zijn verrassende speelstijl.

Chanela speelt haar partijen achter in de zaal. De meeste tegenstandsters zijn tweede jaars pupil en 4 wedstrijden gaan verloren ondanks haar goede spel.
De laatste wedstrijd is een bekroning voor haar goede spel deze wordt met overtuiging gewonnen. De ijzersterke backhand komt telkens goed door.
Jim heeft vandaag minder geluk. Met zijn to do lijst in het hoofd druipt de spanning er vanaf. Het wil deze dag niet lukken, de lichaamstaal zegt genoeg.
In de derde wedstrijd is er eindelijk weer een lach te bespeuren. Ook hij speelt als eerste jaars pupil. In de laatste wedstrijd word hij gecoacht door Nathan maar helaas gaat die ook ondanks de goede inzet verloren.

Dit was de laatste wedstrijd voor Appelscha in de breedtesporthal en het hele gevolg ofwel het 'sfeervak' van Appelscha verhuist dan naar de topsporthal waar we David een weergaloze wedstrijd zien spelen. Ook zijn laatste van die dag. Van een achterstand knokt hij zich mooi terug en wint uiteindelijk de partij.

De speaker verzoekt vervolgens Nico Gorter naar de tafel om zijn beslissende partij te spelen. Het toetje van deze dag. Nico met zijn verdedigende speelstijl maakt dat zijn tegenstander naar zijn batje kijkt en zichzelf afvraagt wat er gebeurt met de bal en heeft dan ook geen antwoord klaar. De partij word solide gewonnen en hij plaatst zich daarmee voor de halve finales in Zwolle.

Martijn wint vandaag twee partijen en weet zich dus niet te plaatsen voor de vervolgrondes. Shuohan, Kevin, Merijn, Nico en Djosh hebben zich weten te plaatsen voor de halve finales in Zwolle, een mooi resultaat voor de vereniging. Het einde van weer een mooie tafeltennisdag. Spelers bedankt voor julie inzet, coaches voor het coachen.
 
Groeten uit het 'sfeervak'.
 


 terug