19/11 SHUOHAN MEN WINT HAAR EERSTE A TOERNOOI IN NEDERLAND

De 13-jarige Shuohan Men wist in Tilburg haar favorietenrol glansrijk waar te maken. Op het eind van de dag stond zij trots als nummer 1 op het ere schavot bij de meisjes kadetten.
In de eerste ronde speelde Shuohan tegen Yoeke Gunsing, een speelster van Amsterdam '78. Daarin liep het nog lang niet allemaal vlekkeloos. Ook de tegenstandster bood sterk tegenspel. Toch won ze de partij met 3-1.
Haar tweede partij was tegen Kim Hergelink. Vlotjes werd het 3-0. Ook de derde partij tegen Felicia Vaas ging eenvoudig en met 3-0 was de finale al om 13.00 uur bereikt. Daarna moest Shuohan nog wel 3,5 uur wachten voordat de finale kon worden gespeeld. Gelukkig had al dat wachten geen invloed op het spel.
Tegen jeugdinternational Rachael Gerarts werd de eerste game nog wel verloren maar daarna wist Shuohan ook dit karwei eenvoudig te klaren. Mede door haar service ontvangst en goede eigen service wist ze meteen al haar tegenstandsters al op flinke achterstand te zetten.

Bij de jongens junioren speelden maar liefst vier Appelschasters (een record)  mee bij de A-spelers. Stellan eindigde zoals verwacht als eerste Appelschaster op de vierde plaats. Hij verslikte zich in de halve eindstrijd jammer genoeg tegen een goed spelende Job v.d. Wiel (Pecos). Een op het oog zekere 2-0 voorsprong was niet genoeg voor de winst en werd uit handen te geven. Om plaats drie verloor Stellan van eredivisie speler Martin Khatchanov (FVT R'dam) Toch kan hij op een redelijk goed toernooi terugkijken.
Kevin, Ricardo en Merijn deden het alledrie boven verwachting goed. Alle drie spelers behaalden een mooi eindresultaat als respectievelijk 11 de, 12 de en 13 de van de in totaal 26 deelnemers.
De coaches Terry,Thomas, Huub en Leon konden dus tevreden terugkijken op het evenement. Het tweede A ranglijst toernooi vindt zoals altijd plaats in maart volgend jaar.


 terug