DERDE PLAATS BIJ DOTO-TOERNOOI SIDDEBUREN

Twee tafeltennissers van TTV Appelscha kwamen zaterdag bij het DOTO invitatietoernooi in actie, in Siddeburen. Het jaarlijkse Groninger gezelligheidstoernooi in het competitievrije herfstvakantieweekend in de Siddebuurster sporthal is altijd ruim van opzet, met maximaal 62 deelnemers verdeeld over vier klassen is er telkens voldoende speelruimte. Met een mooie tribune in de zaal en zicht op het spel vanachter de ramen van de kantine en een gezellige sfeer is het er ook nog eens prettig vertoeven.


In de hoogste klasse kwamen TTVA’ers Bram Parlevliet en Johan Vogelzang in actie. Bram eindigde met nog drie spelers op de gedeelde eerste plek in zijn poule van acht spelers, met vijf overwinningen en twee nederlagen. Omdat er twee door mochten naar de halve finale, moesten de resultaten uit hun onderlinge duels worden bekeken.
 
Daaruit kwam de verrassende uitslag dat Bram zijn vader Klaas eerste werd, gevolgd door Wim Zoer van TTV Oost uit Assen. Bram greep samen met Arnoud Hofman van Delta Impuls uit Heerenveen net naast plaatsing voor de halve finales.


In de andere poule van acht spelers eindigden twee tafeltennissers op de gedeelde eerste plaats met vijf overwinningen en twee verliespartijen: Daan Vermeer van GTTC Groningen en Johan Vogelzang. Omdat Johan het onderlinge duel had gewonnen, ging hij als eerste door naar de halve finale, Daan als tweede.
 
Daan verloor zijn halve finaleduel in vier games van Klaas Parlevliet en Johan – in 2011 nog winnaar van het DOTO-toernooi – had een ontzettend zware dobber aan Wim Zoer. De Assenaar sloeg regelmatige snoeihard met zijn forehand door de backspinballen van Johan, het werd een stevige pot die in de vijfde en beslissende game door Wim in zijn voordeel werd beslist.


In de finale was de koek op voor Wim, hij had te weinig zicht op de effectvariaties in het noppenspel van Klaas, waardoor Bram zijn vader Klaas van TTV Ready uit Leeuwarden verrassend tot winnaar van het toernooi werd uitgeroepen door organisatoren Jaap Lode en Harry Walma in de sfeervolle kantine van sporthal de Springbok.


Uw verslaggever: Johan Vogelzang


 terug