MERIJN SMID LEIDT SENIOREN 2 NAAR 8-2 ZEGE

De 14-jarige Merijn Smid heeft zaterdag het tweede seniorenteam het goede voorbeeld gegeven in de met 8-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Anja 1 uit Zwaagwesteinde, in de Noordelijke tweede divisie poule A. Iets oudere jeugdspeler Ricardo Snip volgde met twee overwinningen, ook de 41-jarige Johan Vogelzang won tweemaal.

In het dubbelspel kwamen Ricardo Snip en Merijn's vader Huub, die al een vijfje als eerste getal in zijn leeftijd heeft staan, in actie en de oude meester liet zien na zijn hernia-operatie deze zomer nog weinig aan aanvallende precisie te hebben ingeboet. Rechtshander Ricardo en linkshander Huub grepen in vier games de zege tegen het duo Theo de Vries en Gert Jan Wulff.

Johan Vogelzang en Ricardo Snip konden beide niet winnen van Theo de Vries, zijn vastheid en aanvallende forehand was net wat teveel van het goede. Merijn liet tegen Theo bij tijd en wijle fantastisach tafeltennis zien, met prachtige aanvallen greep hij zelfs in drie games de zege. Een mooie prestatie.

Gert Jan Wulff en invaller Minne van der Meulen kwamen er tegen de Appelschasters niet aan te pas, dat niveauverschil was te groot. Volgende week is een vrij competitieweekend, de week daarna mag het tweede team op bezoek bij De Treffers 2 in Klazienaveen.

Vandaag, zondag 20 oktober, mag Merijn Smid proberen zijn uitstekende vorm van zaterdag voort te zetten bij het jeugdranglijsttoernooi in Hoorn.

Uw verslaggever: Johan Vogelzang


 terug