SENIORENTEAM 2 SPEELT 5-5 GELIJK IN ASSEN

Seniorenteam 2 speelde zaterdag met 5-5 gelijk in Assen, tegen Assen 3, waardoor de achterstand op koploper Argus 2 een puntje groter is geworden: exact halverwerge de competitie is het verschil opgelopen naar zeven punten. Team 2 had meer verwacht, maar het zat er niet in.

Andries Cats (spreek zijn achternaam uit op zijn Engels) was ditmaal niet de brullende Harense leeuw achter de tafel. Hij vocht wel als een leeuw, maar vanwege zijn donderdag opgelopen schouderblessure kon hij niet voluit aanvallen en dus probeerde hij op rustiger manier de bal op tafel te houden en met effect- en tempovariaties te scoren. Tegen Richard Carabain leverde dat een 3-0 verlies op (15-13, 12-10 en 11-9), tegen Wessel Vlaar werd het 11-9 in de vijfde game en Cheyenne Yue won van hem met 11-9 in de vierde. Andries zat er dus telkens ontzettend dichtbij, maar kon het net niet afmaken.

Lennart Janssen begon sterk aan de wedstrijd en won zijn eerste duel, met Cheyenne Yue in drie vlotte games. Het dubbelspel met collega-verdediger Johan Vogelzang (hun eerste dubbelspel ooit) werd in vier games gewonnen. Daarna raakten de Assenaren beter ingesteld op het spel van de Drachtster en won Carabain in drie nipte games en Wessel Vlaar won met 11-5 in de vijfde game nadat Lennart de eerste twee games had gewonnen en het net niet wist af te maken.

Johan Vogelzang kende een goede middag, won van Wessel in drie games en zo ook van Richard. Cheyenne Yue bracht hem in grote problemen, wist vanuit een Harksteder trainingsverleden nog behoorlijk exact de effectvariaties in te schatten van de Mantgumer verdediger. Dankzij een getructe service wist Johan de wedstrijd nog net met 11-13 in de vierde game te beslissen.

Aanstaande zaterdag komt Anja 1 uit Zwaagwesteinde op bezoek in Appelscha. De Zwaagwesteinders pakten zaterdag verrassend sterk vier punten tegen het ook sterke De Treffers 2, dus de Appelschaster tafeltennissers zijn gewaarschuwd.

Uw verslaggever: Johan Vogelzang


 terug