19/11 CD RANGLIJSTTOERNOOI BERKEL EN RODENRIJS

Namens de TTV Appelscha waren er een paar deelnemers afgelopen zaterdag. In de welpen D klasse deed Jim Berenschot het uitstekend. Hij wist voor het eerst het hoofdtoernooi te bereiken en strandde in de kwartfinale. Een prima resultaat voor de nog maar 1 jaar tafeltennissende Jim. Gretig als hij is bezocht hij op zondag met zijn vader en Opa ook nog het A toernooi.

Verder deed Sietse Dekker mee in de pupillen C klasse, Het gaat wekelijks steeds beter met Sietse.  Om niets te verraden over het eindresultaat, lees hieronder het verslag van hem.


Op zaterdag 17 november heb ik weer een toernooi gespeeld. Deze keer in Berkel en Rodenrijs. Mijn poule begon om 09:30 uur. Mijn poule was niet erg moeilijk, een poule van vier. De eerste partij won ik gemakkelijk met 3-0. De jongen waar ik tegen speelde, speelde echter nog maar 4 maanden. De tweede partij was stukken moeilijker. Het was stukken moeilijker tegen hem omdat hij een aanvaller is, en ik ook. Toch heb ik ook deze partij met 3-0 gewonnen. De derde en laatste partij in mijn poule was tegen een verdediger, die partij won ik net als alle andere ook met 3-0. Met resultaat dat ik eerste werd in mijn poule, daardoor kwam ik in de winnaars poule. 

In de winnaarspoule moest ik de eerste partij tegen een niet al te moeilijke tegenstander, deze partij heb ik dan ook gewonnen met 3-0. De vijfde partij was tegen een moeilijkere tegenstander, hij speelde erg goed toch won ik de eerste game met 11-6. De tweede game was echter spannender hij speelde beter dan in de eerste game en won hem dan ook met een nipt verschil van twee punten 11-9. Ik ben daarna even goed mentaal gecoacht, de twee volgende games heb ik op concentratie en rust gewoon gewonnen waardoor ik in de halve finale terecht kwam. In de halve finale stond ik tegenover een enorm goede tegenstander. Deze wedstrijd was echter spannender, hij begon erg goed en won de eerste game dan ook terecht. Vervolgens kwam ik ook wat meer in mijn spel en won ik deze game zeer overtuigend met 11-5. De volgende game won hij weer nipt met 2 puntjes verschil 11-9. De volgende game won ik weer met 11-7. De stand was toen 2-2, het ging om die ene game. Die game begon ik ook goed maar uiteindelijk kwam ik achter te staan met 8-4 die achterstand kon ik niet meer wegwerken en deze game heb ik dan ook verloren. Na een dag lang tafeltennissen ben ik derde geworden en kan ik terugkijken op een prima resultaat.


 terug