12/11 VIERDE ZEGE OP RIJ VOOR EERSTE HERENTEAM

De heren van Team 1 hebben de smaak te pakken na de moeizame start als debutant in de derde divisie poule A. Zaterdag pakten ze in Amsterdam de vierde overwinning op rij van deze najaarcompetitie. Het werd een zwaarbevochten 4-6 overwinning op Tempo Team 2. Omdat beide teams op de gedeeld vierde plaats stonden, zijn de tafeltennissers uit Appelscha nu op de veilige vierde stek aanbeland met twee punten voorsprong op nummer vijf Tempo Team. Met nog twee wedstrijden te gaan is handhaving dichterbij al treft Appelscha nog twee zware dobbers (de nummers 2 en 1 van de ranglijst, respectievelijk Assen 1 en Hilversum 3) en is er eigenlijk nog helemaal niets zeker.
 
Thomas Kuijer greep net als vorige week tegen Veenendaal de maximale score in het enkelspel met winst op alledrie tegenstrevers. Thomas volgde zaterdag steevast hetzelfde patroon: winst in de eerste twee games, verlies van game 3 en vervolgens de zege in game vier. Hij wisselde zeer sterke momenten af met wat mindere fases maar herpakte zich telkens op de beslissende momenten en sloeg af en toe weergaloos toe.
 
In het dubbelspel grepen Thomas en Leon Knol de winst in de eerste game maar daarna hadden de opponenten hun strategie beter op orde en namen ze langzaam maar zeker de macht over. De Amsterdammers wonnen dit duel. Leon Knol was vorige week tegen Veenendaal nog goed voor twee belangrijke zeges, maar ditmaal kon de Smildiger het vizier niet vinden op zijn tafeltennisbatje. De precisie ontbrak, wat de frustratie verhoogde. Toch zat hij in één duel dichtbij de zege, won de eerste twee games maar moest vervolgens toestaan hoe zijn opponent toch uiteindelijk de volgende drie games naar zich toe wist te trekken.
 
Johan Vogelzang had een lange avond voor de boeg, zo bleek naderhand, met twee winstpartijen over de maximale vijf games en een zege in vier games. Hardwerkend bleef de verdediger aan de goede kant van de score. Beide duels in vijf games gingen uiterst nipt met 12-10 en met 13-11 in de vijfde naar de tafeltennisverdediger van Appelscha.
 
De belangrijke overwinning ging derhalve mee in de tas terug naar Appelscha en de komende twee weken moeten uitwijzen of de felbegeerde veilige vierde plek kan worden behouden of niet. Aanstaande zaterdag gaat TTVA 1 op bezoek bij nummer twee Assen 1 en een week later is het slotduel van deze najaarscompetitie, thuis tegen kampioenskandidaat Hilversum 3.
 


 terug