3/11 DERDE ZEGE OP RIJ EERSTE HERENTEAM

Team 1 is na een slechte competitiestart als debutant in de derde divisie poule A weer helemaal terug in de race om lijfsbehoud. Het boekte de derde zege op rij, tegen hekkensluiter SKF 3 uit Veenendaal. Het werd 6-4 en door dit mooie resultaat zijn de tafeltennissers van Appelscha geklommen van de vijfde naar de gedeelde vierde plaats in de derde divisie poule A, met nog drie wedstrijden te gaan deze competitie.
 
Veilig zijn de Appelschasters nog niet, aanstaande zaterdag wacht in Amsterdam het treffen met Tempo Team 2, dat samen met Appelscha de felbegeerde veilige vierde stek deelt. Slechts één van hen zal zich kunnen handhaven, of het twee puntjes hoger gerangschikte Blauw Wit uit Almelo moet met een mooie uitslag nog binnen het bereik komen.
 
Afgelopen zaterdagmiddag in Appelscha nam Thomas Kuijer de ploeg op sleeptouw met drie overwinningen. De jeugdige tafeltennisser uit Hoogezand deed het daarmee uitstekend. Samen met Leon Knol was hij dichtbij de zege in het dubbelspel, maar beide eerstejaars senioren wisten na winst in de eerste twee games de eindzege niet binnen te slepen tegen de zich goed verwerende Veenendalers.
 
Leon Knol deed het ook uitstekend, de Smildiger tafeltennisser boekte twee enkelspeloverwinningen, op Irwin van der Horst en Max van Amerongen. Rob Seldenrijk was te sterk. Johan Vogelzang, de veertigjarige verdediger uit Mantgum, sleepte één overwinning uit het vuur, tegen Van Amerongen. Seldenrijk was veel te sterk. Het duel met Van der Horst werd op het laatste nippertje in de vijfde game met 13-11 in het voordeel van de SKF'er beslist.

Johan Vogelzang


 terug