27/10 APPELSCHA DOET WEER HELEMAAL MEE IN DE DERDE DIVISIE

Met de tweede uit zege op rij heeft het eerste seniorenteam de rode lantaarn overgedragen aan SKF 3 uit Veenendaal. Met dank aan een onverwachte doch verdiende 3-7 overwinning op Blauw-wit uit Almelo. Verrassend omdat het team thuis nog volstrekt kansloos met 8-2 had verloren. Met nog vier wedstrijden te gaan is de achterstand op de veilige vierde positie slechts twee punten.

Thomas Kuijer en Johan Vogelzang tekenden destijds voor elk een overwinning, nu grepen ze er zaterdag respectievelijk twee en drie. Vooral de zege van talent Kuijer op de ervaren noppenspeler Jos Reuvekamp was er eentje om in te lijsten. Met 2-0 achter in games en 7-4 in de derde game sloeg Thomas zijn handdoek van frustratie tegen de grond en de omheining, nam een time-out en liep zeer gefrustreerd rond over zoveel ergernissen rond die nare noppen, vreemde effectballen en zijn daaruit volgende mis-hits.
Hij greeep zichzelf mentaal bij de kladden, focuste zich op zijn spel en greep de derde game alsnog. Ook de daarop volgende vierde en vijfde  game wist Thomas met 9-11 en 6-11 naar zich toe te trekken en zo was het punt alsnog voor Thomas.
In zijn slotduel tegen Patrick Roordink bleek het heilige vuur iets gedoofd en de zege in vier games was voor de bekeken speler uit Almelo. Thomas had zijn openingsduel tegen Erik Pijper met 3-0 gewonnen.

Verdediger Johan Vogelzang verraste vriend en vijand met zijn wederopstanding. Na een zeer matige competitiestart (twee uit negen), nu ineens drie winstpartijen. Vogelzang had ditkeer besloten zijn verdedigende frame weer eens te proberen en met succes. Noppenspeler Reuvekamp werd ditmaal eenvoudig aan de kant gezet (6-11, 5-11 en 8-11), Ook tegen Roordink had Vogelzang zijn vizier beter afgesteld dan de offensieve Almeloer. Roordink brak zijn verzet pas in de vijfde game, ook hij houdt niet van opgeven. Johan won zijn laatste partij met 3-1 van Erik Pijper.

Bob Eldering deed in de voorgaande ontmoeting niet mee vanwege een rib blessure, maar was nu op dreef. De enige die hem wist af te troeven was Erik pijper. Bob had net niet voldoende vat op diens backhand service in combinatie met de effectvolle en snel geslagen forehand topspinballen. Bob's eigen lastige backhand service werkte wel goed tegen zowel Roordink als Reuvekamp waardoor Bob zijn eigen vertrouwde aanvallende spel direct dicht bij tafel direct kon inzetten. Zo kwam er een mooie 3-7 eindstand op het scorebord. Leon Knol die niet meedeed en een jaartje ouder is geworden kreeg op die manier een mooi verjaardagscadeau van de jongens.

Het gelegenheids dubbelspel kuijer/Eldering kwam niet goed uit de verf.

Aanstaande zaterdag middag gaat de strijd om lijfsbehoud weer vrolijk verder. Dan komt nieuwe hekkesluiter SKF 3 uit Veenendaal op bezoek in Appelscha in sportzaal Zeuvenakkers aan de Aekinga.
Onze jongens gaan er dan vol voor om de 7-3 nederlaag uit de vorige ontmoeting weg te poetsen. Het zelfvertrouwen is in iedergeval terug.

Johan Vogelzang


 terug