22/03 TELEURSTELLEND OPTREDEN BROERS SMID IN WEERT

Tijdens het 2e ranglijsttoernooi in Weert zijn de broers er niet in geslaagd een rol van betekenis te kunnen spelen.
Stellan had nog de meeste kans op succes. Door zowel de eerste als tweede ronde te winnen met 3-0 van respectievelijk Benjamin Oudot en Sjoerd Vaders werd in de derde ronde gespeeld om plaats 1-6 tegen Lennaart Slaats van Wanzl Belcrum. De eerste twee rondes van Stellan gaven echter al de toon voor het vervolg. Er zat veel onrust in het spel van Stellan. Zijn tegenstander Slaats had in de 2e ronde de nr. 1 van de ranglijst Bas Hergelink al vergeslagen met 3-1.  Stellan deed wel enorm zijn best maar bleef volharden in gehaast en onnauwkeurig spel. Veel ontvangst fouten waren het gevolg. Bovendien draaide zijn normaliter sterke wapen, zijn backhand, absoluut niet. Niettemin kreeg Stellan ook in de partij tegen Lennaart nog kansen maar uiteindelijk was het 3-1 voor Lennaart. Om plaats 3-6 eigenlijk hetzelfde beeld. Onnauwkeurigheden zorgden voor een 3-1 nederlaag tegen Laurens van Raadshoven. Om plaats 5-6 wist Stellan van Koen van Alebeek te winnen met 3-1. Kortom het was een toernooi waar duidelijk werd dat Stellan nog onvoldoende vanuit de discipline kan spelen. 

Merijn verloor de eerste ronde van Roy Kapel, won vervolgens een potje van Edgar Postema en speelde om plaats 3 - 16 tegen Tim Nijdam van Steeds Hoger TSB. Hoewel niet kansloos verloor Merijn zijn zelfcontrole en bewees zichzelf geen goede dienst. Het toernooi kwam hiermee vroegtijdig voor hem tot een eind. Ook voor Merijn en zijn coach weer stof tot nadenken hoe er vooral op mentaal gebied de nodige stappen dienen te worden gemaakt.

Verrassing van de dag was het optreden van Collin Rengers, uitkomende in de competitie voor de vereniging Assen. In de tweede ronde had Collin al afgerekend met Laurens van Raadshoven met 3-0. De finale was kwalitatief niet best want Collin was veel te sterk voor Lennaart. Met 3-0 werd Collin de verrassende winnaar bij de pupillen van het ranglijsttoernooi in Weert.


 terug