10/11 TAFELTENNIS VOOR HET SLAPEN GAAN BEVORDERT DE SPORTPRESTATIE.

Op tafeltennis.nu las ik dit leuke artikel. Ik heb natuurlijk ook de beelden al bekijken. In negen minuten en 20 seconden zie je de meest spectaculaire balwisselingen. Dus allemaal kijken vanavond.

Wanneer je voor het slapen een bepaalde handeling bekijkt dan is de kans groot dat je dezelfde handeling een dag later beter uitvoert. Althans dat bleek uit onderzoek van het AMC te Amsterdam. Ysbrand van der Werf,  werkzaam aan het instituut voor neurowetenschappen, gaf uitleg. 
“De hersenen zijn altijd actief tijdens het kijken. Die hersenactiviteit wordt herhaald tijdens de nacht. Dan ben je bezig om diezelfde stappen nog eens te doorlopen.” Dus mocht je de avond voor een belangrijk toernooi tijd hebben om nog een filmpje van jezelf terug te kijken, het kan altijd helpen. Bij gebrek aan eigen beeldmateriaal kan het onderstaande misschien helpen.  Op de site www.tafeltennis.nu staan nu fantastische beelden die je vanavond voor het slapen maar eens moet bekijken. Het staat onder het bericht van 9 november 2009.
Wellicht helpt dit julllie ook zodat ik wat minder training kan geven.


 terug