20/05 SCHOLENTOERNOOI EELDE

Afgelopen zaterdag was de dag van het Scholenkampioenschap Tafeltennis in Eelde. Vier scholen zouden strijden om de titel van beste tafeltennisschool in de regio. Trainer Huub, die ook training geeft aan Actief Eelde, gaf ter plaatse met Stellan een zinderende demonstratie.
Vooraf waren de kinderen al geprikkeld op het bezoek van de kersverse Nederlands kampioen in de Welpencategorie. Toen Huub en Stellan binnenkwamen, beiden keurig in sportuitrusting gekleed, dwaalden vele ogen stiekem al eventjes af. Wanneer de twee vervolgens in een hoekje in de zaal gingen inspelen nam de verwondering zichtbaar verder toe. Na een paar ballen werden alle partijen tijdelijk stilgezet en kregen de kinderen en aanwezige ouders eersteklas plaatsen voor de demonstratie. De 10-jarige Stellan is pas Nederlands kampioen in de Welpencategorie geworden en liet samen met zijn vader Huub enkele mooie slagenwisselingen zien. De twee lieten het bijna perfecte inspelen zien, afgewisseld topspin, schuiven en smashen. Na het doorlopen van wat allemaal komt kijken bij de sport tafeltennis mochten vervolgens de scholieren proberen Stellans opslag tegen te houden. Enkele ouders bleken verrassend dichtbij de tafel te kunnen mikken, dit ondanks het vele effect in Stellans service! Afgesloten werd met een gezamenlijke rond-de-tafel.

Van de deelnemers uit Eelde ontving het duo een groot applaus. Actief Eelde is het tweetal dan ook bijzonder dankbaar. Een nadere samenwerking tussen de twee verenigingen is in de toekomst zeker niet uitgesloten.


 terug