18/5 TOP 6 TOERNOOI AFDELING NOORD

Gisteren streden de beste spelers van iedere klasse (6e t/m nrd. divisie) in een zeskamp om de titel in hun eigen regionale competitieklasse.
Namens onze vereniging waren Leon, Kevin (Noordelijke divisie) en Jonathan (eerste klasse) uitgenodigd. Merijn moest afzeggen i.v.m. blessureperikelen. In de Noordelijke divisie wist Leon zijn teleurstelling van zaterdag weg te spelen. Hij wist drie partijen te winnen met 3-2 en van Thijs Groenevelt van Actief met 3-1. Kortom, het ging niet makkelijk.
De overwinning op Dalllinga na 0-2 zorgde voor opluchting aangezien Leon in de competitie 2 x het onderspit dolf. Door deze zege wist Leon beslag te leggen op de 2e plaats.
Kevin werd uiteindelijk 5e, hij won één partij van Froma van DTTC, verloor nipt van Groenevelt en vereningsmaatje Knol met 2-3. De titel ging zoals verwacht naar Collin Rengers van Emmen. Hij bleef zonder gameverlies.
In de  eerste klasse deed Jonathan namens Appelscha mee. De gebroeders Glimmerveen waren hier duidelijk de grote favorieten voor de eindzege. De met penhouder spelende Wolfert Glimmerveen wist de eerste prijs in de wacht slepen. Zijn jongere broer Jornert stelde teleur met een derde prijs. Jonathan Bosma werd vierde. Manouk Fictorie nestelde zich keurig in tussen de Glimmerveens en werd 2e. Laatste werd in deze poule Tempelman van Dedemsvaart.


 terug