23/2 OVER HET ALGEMEEN PRIMA RESULTATEN TTVA SPELERS

Zondag was alweer het laatste B ranglijsttoernooi dit seizoen in Nijmegen. Met vijf B spelers en speelsters + twee meisjes D welpen werd het toernooi begonnen. Bij de pupillen B deden Stellan, Merijn en Kevin mee. Stellan en Merijn behaalden drie mooie overwinningen in de poule. Kevin boekte een mooi resultaat door als tweede ook de hoofdronde te behalen. In de beslissende partij in de poule voor plaats twee won hij met 3-2. Daarna verloor Kevin met 3-0 van Martijn van der Heide van Taverzo. Stellan en Merijn wonnen hun eerst partij in de hoofdronde en drongen door tot de kwartfinale. Helaas ging Merijn met 3-2 onderuit tegen de beter spelende Thomas van Kuivenhoven van GTTC. Toch kan Merijn trots zijn als A welp zover te komen. Hij versloeg in de poule zelfs de uiteindelijke toernooiwinnaar Wouter Damen van Scylla met 3-2, zo bleek later uit de uitslagen. Deze poulewedstrijd was overigens van zeer hoog niveau.  Spectaculair om te zien met prachtige en lange rally's. Stellan stelde teleur door in de kwartfinale zijn tegenstander al in de eerste game te laten ontsnappen door een 10-6 voorsprong te verspelen. Weliswaar werde de 2e game nog gewonnen maar de vrijheid van spelen was weg. Zijn tegenstander, Jordin Dasselaar, een goede en rustige blokspeler profiteerde hiervan optimaal. Jordin kreeg in de halve finale Thomas tegenover zich en won met 3-1.
Bij de kadetten meisjes bereikte Fenna de hoofdronde waarin ze verloor van Lieke Ockers van Getave. Rianne redde het in de poule niet en belandde in het troosttoernooi waarin ze de eerste ronde overleefde door van Floor Disselhorst van Torenstad te winnen om vervolgens van Nina Esbroeck te verliezen.
Bij de meisjes Welpen D bereikte Janine voor het eerst het hoofdtoernooi, daarna verloor ze van Merel Mastenbroek van Twekkelerveld. Rebecca deed voor het eerst mee aan een ranglijsttoernooi. Ze werd 3e in de poule en belandde in het troosttoernooi. Ze was hierin de beste. Knap werk van onze tafeltennissende batmintonspeelster Rebecca, die nog maar een paar maanden tafeltennist.
Gekonkludeerd mag worden dat zowel op zaterdag als zondag de meeste spelers de hoofdronde hebben behaald. Dit is wel eens anders geweest. De opgaande lijn zit er nog steeds in bij de meeste spelers en hopenlijk kunnen we de komende maanden deze lijn voortzetten.


 terug