16/11 STELLAN HAALT 1E PRIJS TIJDENS A- RANGLIJSTTOERNOOI BERKEL & RODENRIJS

Stellan heeft tijdens het eerste A ranglijsttoernooi dit seizoen meteen zijn status waargemaakt. In een veld met zowel A pupillen als A-welpen wist Stellan in het totale veld als negende te eindigen. Dit was ruim voldoende voor de eerste prijs bij de welpen. De nr. 2 bij de welpen was Edgar Postema van Bultman Smash die op de 13 de plaats eindigde in het totale klassement. Merijn eindigde als 16 de en werd 4e bij de welpen. Stellan begon zijn wedstrijd met een Bye, het schema was op het allermaatste moment gewijzigd. In de tweede ronde trof hij Bas Hergelink. Na een flitsend begin trok Stellan de eerste game naar zich toe. De tweede game ging naar Bas en in de derde had Stellan de mogelijkheid om de beslissing te forceren. Op cruciale standen bleek Bas over ijzeren zenuwen te beschikken en trok de winst alsnog naar zich toe. De vierde was royaal voor Bas mede omdat Stellan de emoties niet de baas bleef. Om plaats 3-24 moest Stellan tegen Bram v.d. Burgh van Pecos. Bram werd met 3-0 verslagen door een goed spelende Stellan. Door een ongelukkig systeem in de loting moest Stellan vervolgens weer tegen Bas aantreden.
Opnieuw verlies, wederom met 3-1. Stellan moest daarna verder om de plaatsen 9-12. Als eerste moest Hugo Elsing van Avanti er aan geloven met 3-1, daarna was Sjoerd Vaders van Steeds Hoger TSB de laatste tegenstander om plaats 9. Voor het eerst won Stellan van angst gegner Sjoerd met 3-2. Al met al een fantastisch resultaat voor Stellan en voor de TTVA.
Merijn won zijn eerste partij met 3-0 en moest daarna aantreden tegen Koen Allebeek. Deze partij leek Merijn in zijn voordeel te beslissen maar door het missen van killersinstinct ging Koen alsnog met de overwinning er vandoor (3-2). Erg jammer want hierdoor verspeelde Merijn een mooi eindresultaat bij de beste 12. Daarna verloor Merijn achtereenvolgens van Edgar Postema met 3-1 en met 3-2 van Erik Agamyan.


 terug