2/6 STELLAN BEHAALT 6E PLAATS TIJDENS FINALE MEERKAMPEN

Stellan heeft helaas niet voor een verrassing kunnen zorgen tijdens de jeugdfinale meerkampen in Panningen dit weekend.
De eerste drie ronden werden weliswaar gewonnen, overtuigend was het allerminst. Nadat Stellan met 3-0 had gewonnen van zijn broertje Merijn moest hij in de 2e en 3e parij al zijn reserves aanspreken om nog tot winst te komen. Beide partijen wist Stellan met de hakken over de sloot met 3-2 te winnen.
In zijn 4e partij tegen Danië Loeve wist Stellan wederom niet door te zetten. Zijn snel verkregen voorsprong (2-0) smolt als sneeuw voor de zon weg. Op 8-4 in de derde voor liet Stellan de partij ontglippen.
In de vierde game was nog duidelijk sprake van teleurstelling van de vorige game en Stellan liet zijn emoties de vrije loop. Dit ontaarde in negatief gedrag waarop door de coach een time-out werd gevraagd. De waarschuwing van de coach lapte Stellan geheel aan zijn laars waardoor Stellan bij de volgende negatieve handeling uit de strijd werd genomen door zijn coach (vader). Gevolg Stellan's eerste verliespartij. Zijn vijfde parij was een mooie tegen Koen van Allebeek. Tijdens de NK had Stellan nog gewonnen met 3-1.. Na 0-2 achter vocht Stellan als een tijger terug tot 2-2. Wederom moest de vijfde game de beslissing brengen. Koen was net even iets gelukkiger. 10-12.
De zesde en laatste parij tegen Sjoerd Vaders (3e op NK) liep eigenlijk net zo als de vorige. Nadat de eerste 2 games werden veloren kwam Stellan wederom goed terug tot 2-2. In de vijfde game trok de tijdrekkende Sjoerd met 12-10  aan het langste eind.
Op zondag in de 7e partij won Stellan in een mooie partij met 3-1 van Lennart Slaats van Wanzl Belcrum.
De achtste partij tegen Jurre den Otter ging Stellan bijna door eigen arrogantie en onderschatting ten onder tegen de wilskrachtige Jurre.
Jurre kan fantastisch hoge ballen geven vanuit het achterveld. Vanuit bijna geslagen positie weet Jurre de ballen met een uiterste krachtsinspanning alsnog achter op tafel te brengen met veel spin. Stellan versloeg zich menigmaal hierop. Juist op tijd wist Stellan zijn tegenstander de baas te blijven ((6-11, 11-6,10-12, 11-7, 11-4) door deze hoge ballen af en toe kort achter het net te leggen. In de negende partij tegen de als nummer 2 geplaatste Bas Hergelink van Swift Deventer werd weer een prachtige strijd geleverd door beide spelers.
Mooie rally's waren het resultaat en het publiek genoot ervan.
Tot 9-9 in de vijfde game ging het gelijk op. Het kon alle kanten op.
Maar zoals al vaker geldt in wedstrijden. Als het eenmaal tegenzit op belangrijke scores probeer dan het tij maar eens  te keren. Stellan deed zijn best. Dit was net niet genoeg om Bas te verslaan.
In de een na laatste ronde trof Stellan de regerend Nederlands kampioen Laurens van Raadshoven. Hij maakte zijn status volledig waar.
Stellan verloor verdiend met 3-1. In zijn laatste partij tegen Roy Kapel kon Stellan het toernooi goed afsluiten en dat deed hij door met 3-0 te winnen. Merijn verloor de eerste parijen kansloos. Hoewel Merijn hiermee rekening had gehouden bleven de emoties hoog oplopen in zijn partij tegen angstgegner Jurre. Door wat ongelukkige ballen op het eind dacht Merijn een oplossing te hebben geovonden door met batjes te gaan gooien. In overleg is daarna besloten Merijn uit het toernooi te halen.


 terug